Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Martin Thorborg: Opfør jer ordentligt!

I det nye nummer af magasinet VÆRDI giver den succesrige serieiværksætter erhvervslivet en opsang.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

“I dag kommer alt snask til overfladen på den ene eller anden måde. Som virksomhed og leder bør du spille med åbne kort. Gør du ikke det, rammer det dig i nakken, og så bliver det bare endnu værre.”

Ordene kommer fra Martin Thorborg, der i det nye nummer af magasinet VÆRDI opfordrer erhvervslivet til at opføre sig ordentligt.

“Du kan se, hvordan den ene virksomhed efter den anden kommer i problemer på grund af børnearbejde, forurening eller hvidvask. Vi lever i en informationstidsalder, hvor alt er transparent. De dage, hvor man kunne skubbe noget under gulvtæppet i den tro, at ingen ville opdage noget, er ovre,” siger han.

“Jeg har snuset til politik. Jeg sad som formand for regeringens iværksætterudvalg for en del år siden. Jeg bryder mig ikke om det politiske klima. Jeg følte ikke, jeg blev hørt. Det, jeg har haft med det politiske at gøre, har skuffet mig. Der er alt for meget snak og for lidt handling.”

Martin Thorborg, serieiværksætter

I interviewet giver han også udtryk for, at vi oplever en politikerlede, der formentlig aldrig har været større, og han har et bud på hvorfor:

“Det at være politiker i gamle dage handlede om at være dygtig, have noget på hjerte, tale sin sag og stille op og svare. I dag er det spindoktorer, embedsmænd og alle mulige andre, som i større og større grad formulerer politikken,” siger Martin Thorborg, der selv afviser at gå ind i politik.

“Jeg har snuset til politik. Jeg sad som formand for regeringens iværksætterudvalg for en del år siden. Jeg bryder mig ikke om det politiske klima. Jeg følte ikke, jeg blev hørt. Det, jeg har haft med det politiske at gøre, har skuffet mig. Der er alt for meget snak og for lidt handling,” siger han i interviewet.

I dette nummer af VÆRDI gør vi også status efter det første år med GDPR. Et par medlemsvirksomheder fortæller om arbejdet med persondataforordningen, mens Datatilsynet varsler flere sager, hvor man ønsker at straffe regelbrud med bøder.

Del denne artikel: