Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Nyt nummer af VÆRDI

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Karsten Høgild har den 1. marts været KA-direktør i 25 år.

Hvilken sejr har været vigtigst for KA i den tid, og hvad har været den største skuffelse?

Hvad er KAs rolle i dag og på sigt? Hvordan er det at være ”ansigtet” på en organisation, som en del hader – og hvordan var det nu lige, mødet med Mette Frederiksen gik?

VÆRDI har spurgt Karsten Høgild, og svarene finder du i det nye nummer af magasinet. 

Både dengang i 1998, hvor Karsten Høgild satte sig i direktørstolen, og i dag er der en del, som har stærke holdninger til KA, og der lægges ikke altid fingre imellem, når de argeste modstandere sætter sig til tasterne på Facebook.

”Nogle gange – når jeg ser, hvad folk skriver om KA – tænker jeg, at det mest af alt fortæller noget om afsenderen. Jeg har ikke noget problem med at stille mig i front for at tage tæskene,” siger Karsten Høgild og fortsætter:

”Vi har en vigtig sag at kæmpe for, og så må man bide tænderne sammen. Hvis vi bare lægger os ned, har vi tabt. Jeg gjorde mig klart fra første dag i jobbet, at det her er ikke en popularitetskonkurrence, og derfor har det heller aldrig været vigtigt for mig, om jeg er populær. Det, der er vigtigt, er, om jeg kan trænge igennem, skabe en dialog og kæmpe for sagen på en ordentlig, troværdig og respektfuld måde.”

En atombombe under det frie valg
VÆRDI sætter også fokus på Brønderslev-sagen, der handler om Brønderslev Kommunes afregning af en privat pleje- og omsorgsvirksomhed.

KA Pleje og virksomheden fik medhold i Vestre Landsret for halvandet år siden, men for et par måneder siden omstødte Højesteret dommen – og det kan få vidtrækkende konsekvenser for valgfriheden på ældreområdet.

”Jeg blev overrasket over dommen. Den viser, at der er en noget større skønsmargin for kommunerne i forhold til, hvornår man skal genberegne timepriserne, end jeg havde forestillet mig,” siger Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring og én af landets førende eksperter indenfor kommunal hjemmepleje, til VÆRDI.

Del denne artikel: