Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Nyt samarbejde giver kontante fordele

KA har skiftet Danica Pension ud med Nordea Liv & Pension, og det sikrer medlemmerne flere fordele.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Foto: Colourbox

Der var betænkelige miner flere steder i KAs bagland, da Danica Pension ved årets begyndelse blev skiftet ud med Nordea Liv & Pension. Men det nye samarbejde sikrer KAs medlemmer flere fordele.

For det første vil foreningen Norliv, der ejer 70 procent af Nordea Liv & Pension, bruge overskuddet på sine medlemmer – og alle pensionsselskabets kunder er automatisk medlem af Norliv.

Planen er, at 80 procent af overskuddet udbetales som individuel medlemsbonus eller i form af kollektive fordele til medlemmerne. Størrelsen på den enkeltes bonus beregnes på baggrund af medlemmets samlede depotstørrelse pr. 31/12 – jo større depot, desto større bonus. Bonussen indsættes automatisk på medlemmets NemKonto.

De sidste 20 procent af overskuddet går til almennyttige aktiviteter, der skal fremme god mental sundhed rundt på virksomhederne.

Der er nok at tage fat på i den forbindelse. Alene stress medfører ifølge Norliv cirka 35.000 sygemeldinger hver eneste dag, og derudover kommer symptomer på angst, depression, søvnbesvær og ensomhed.

“Det er prisværdigt, at en del af overskuddet skal bruges på at fremme den mentale sundhed. Det er en dagsorden, vi støtter til fulde, og vi går helhjertet ind i det arbejde,” siger KA-direktør Karsten Høgild.

KA går efter indflydelse
Netop tanken om, at overskuddet skal bruges til gavn for medlemmerne, har været en af de væsentligste årsager til KAs udskiftning af pensionsselskab.

“Det er vigtigt for os, at et overskud ikke bare kommer til at samle støv hos en hovedaktionær, men at medlemmerne får glæde af pengene,” siger Karsten Høgild.

En anden fordel ved det nye pensionssamarbejde er muligheden for at få indflydelse. Det kan for eksempel ske ved, at KA forsøger at blive repræsenteret i Norlivs bestemmende organer.

Karsten Høgild lægger ikke skjul på, at skiftet til Nordea Liv & Pension har været forbundet med visse udfordringer.

“Vi er godt klar over, at nogle af vores medlemmer har oplevet bøvl, og det er selvfølgelig beklageligt. Både vi, RTM Insurance og Nordea Liv & Pension arbejder benhårdt på at løse udfordringerne, og vi skal nok få det hele klaret i god ro og orden,” siger Karsten Høgild.

Del denne artikel: