Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Politikere besøgte KA-virksomhed

Mange emner blev vendt, da to politikere mandag gæstede Nordtec-Optomatic i Ikast.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Direktør Preben Jakobsen (i midten) havde mandag besøg af folketingskandidat René Nord Hansen og EP-kandidat Dina Raabjerg. Foto: Søren Ploug Lilmoes

Erhvervsuddannelserne skal tales op. Bureaukratiet skal bekæmpes. Multimedieskatten skal fjernes. Bankerne skal opføre sig ordentligt, og Vækstfonden skal hjælpe, og ikke malke, virksomhederne.

Enigheden var til at få øje på, da folketingskandidat René Nord Hansen (K) og Dina Raabjerg (K), kandidat til Europa-Parlamentet, udvekslede synspunkter med Preben Jakobsen, direktør og medejer af Nordtec-Optomatic samt næstformand i Arbejdsgiverforeningen KA.

Først blev de to konservative kandidater vist rundt på virksomheden, der har specialiseret sig i at udvikle teknologiske løsninger.

Nordtec-Optomatic beskæftiger knap 60 medarbejdere, der er fordelt på hovedsædet i Ikast og de to afdelinger i Randers og Hillerød.

“Vi skal passe på, at vi ikke presser produktionen ud af landet. Hvis ikke vi producerer i Danmark, så udvikler vi os ikke.”

Preben Jakobsen, direktør og medejer, Nordtec-Optomatic

Produktion bør fastholdes i Danmark
Preben Jakobsen fortalte om virksomhedens udvikling – om dens muligheder og udfordringer. Han kom også ind på, hvordan den er involveret i en lang række projekter i både ind- og udland.

Apropos udland – så understregede Preben Jakobsen vigtigheden af, at det skal være gunstigt for virksomhederne at producere i Danmark.

“Vi skal passe på, at vi ikke presser produktionen ud af landet. Hvis ikke vi producerer i Danmark, så udvikler vi os ikke,” advarede han.

De to kandidater var på linje og spurgte ind til, hvad der får virksomhederne til at flytte produktion fra Danmark.

“De to væsentligste årsager er løn og manglen på kvalificeret arbejdskraft,” svarede Preben Jakobsen.

Efter rundvisningen blev en lang række emner drøftet ved mødebordet. Preben Jakobsen benyttede samtidig lejligheden til at fortælle om KAs frihedskamp på arbejdsmarkedet.

Efter et par timer lakkede besøget mod enden, og Réne Nord Hansen og Dina Raabjerg takkede for, at de måtte kigge forbi – og Preben Jakobsen takkede for interessen.

René Nord Hansen vil nu kigge nærmere på noget af det, Preben Jakobsen nævnte. 

“Jeg får rigtig meget ud af sådan et besøg, fordi det giver mig ny viden, som jeg kan bruge i mit politiske arbejde,” sagde René Nord Hansen efterfølgende.  

Er der andre virksomheder, der gerne vil have en kandidat på besøg – eller en kandidat, der gerne vil besøge en KA-virksomhed, så hjælper vi gerne med at arrangere.

Del denne artikel: