Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Stå frem, led bedre og søg succesen

Hvordan skaber man vækst i sin virksomhed? Der er mange svar, men nogle af svarene blev givet, da deltagerne til et KA-medlemsarrangement på Grundfos stillede spørgsmål til oplægsholderne. Og 'samarbejde' var et nøgleord, som gik igennem mange af svarene.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

I forbindelse med KAs medlemsarrangement på Grundfos i sidste uge fik deltagerne mulighed for at stille spørgsmål til de tre oplægsholdere: Lene Tangaard, professor i kreativitet, Lars Møller, direktør i Spar Nord, og Lars Aagaard, koncerndirektør i Grundfos.

1. spørgsmål gik til Lars Møller, om hvorvidt bankerne i de seneste år har været gode nok til at hjælpe med finansiering til nye ideer:

“Vi har ikke været gode nok til, at finansiere innovative ideer. Men jeg tror også, at det er rigtigt, at komme med de projekter, der er udtænkt på kanten af boksen – i stedet for noget alt for nyt,” svarede Lars Møller med henvisning til Lene Tanggaards indlæg om kreativitet og innovation.

En anden måde at få succes på i forhold til at skaffe finansiering hos banken er åbenhed:

“Det nytter heller ikke, at banken spiller med fordækte kort. Vi bliver nødt til at tale et klart sprog. Virksomheden skal vide, hvor den har banken. Vi skal ikke forvente, at hinanden er tankelæsere. Det kommer der ikke noget godt ud af det,” bemærkede Lars Møller.

Ansæt dem, der er bedre end dig
En deltager kunne bekræfte, at virksomhedsledere ikke altid er åbne nok. Men det er et stort problem, bemærkede Lars Aagaard:

“De bedste ledere er dem, der tør stå ved, hvem de er. Og ikke spiller et spil eller foregiver noget, de ikke er. Jo mere man står ved den, man er, jo bedre en spiller er man,” fastslog Lars Aagaard.

Hvis man kender ens styrker og svagheder som leder og står ved dem, står man også bedre i en ansættelsessituation:

“Min fornemste opgave er at ansætte nogen, der er væsentligt dygtigere end mig. De ledere, der kan det, får succes,” mente Lars Aagaard, som tilføjede:

“Hvis chefen ikke vil tabe ansigt, har du heller ikke nogen medarbejdere, der tør bringe fejl op. Det skal heller ikke være sådan, at de første tre, der bringer et problem, bliver fyret. For så hører det op.”

Få hjælp
Men hvordan bliver man bedre? Det havde Lene Tanggaard et bud på:

“Vi kan lære noget af kunstnerne: Ægtefællen eller netværket spiller en stor rolle. Sørg for netværk – både professionelt og privat.”

Lars Møller var enig:

“Sørg for at få en bestyrelse ind. Nogle mennesker, som kan stille de vanskelige spørgsmål og har et branchekendskab. Man har virksomheden inde i hovedet, og derfor har man brug for nogle at spille bold med. Vi oplever, at det virker,” fortalte Lars Møller.

Del denne artikel: