Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Vejlegårdens indehaver samler underskrifter

Amin Skov Badrbeigi er blevet træt af, at politikerne afviser at hjælpe Vejlegården med henvisning til "arbejdsmarkedets parter". Underskriftindsamling skal lægge pres på Folketinget.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Foto: Stefan Vase

I kølvandet på regeringspartiernes af om Venstres og Dansk Folkepartis beslutningsforslag, som skal sikre, at virksomheder skal have lov til frit at vælge en overenskomst, har indehaveren af Restaurant Vejlegården nu igangsat en underskriftsindsamling, som skal lægge yderligere pres på regeringspartierne.

“Det er vigtigt, at debatten tages op. Flere og flere virksomheder fravælger overenskomst med 3F. Det er på tide, at politikkerne sætter sig på dagsordenen. Fagforeningerne har fået lov til at agere sådan alt for længe. Nu håber jeg og satser på, at politikkerne sætter sig dagsordenen og siger, at LO-forbundene ikke må agere sådan overfor overenskomstdækkede virksomheder,” lyder anbefalingen fra Amin Skov Badrbeigi.

Politikerne har ikke tidligere været videre positive overfor at regulere på dette område. Hvad kan en underskriftsindsamling ændre ved det?

“Hvis der kommer tilstrækkelig mange underskrifter, kan politikerne ikke ignorere det. Der vil altid være nogen politikere, som vil notere sig, at 50.000 ikke mener, at det er i orden. Politikere er befolkningens værktøj, sådan er demokratiet. Ved at vi synliggør befolkningens holdning, så må politikerne også se, at hvis de gerne vil genvælges, er det en problematik, som de må forholde sig til.”

Politikerne har tidligere skudt lovforslaget ned med, at arbejdsmarkedets parter selv må finde en løsning. Men Amin Skov Badrbeigi har meget svært ved at se, at det skal kunne lade sig gøre:

“Politikerne siger, at arbejdsmarkedets parter må finde en løsning. Men hvordan kan jeg finde en løsning med nogen, som vil forhindre mig i at modtage post og få afhentet affald. Det er svært. Derfor føler jeg, at det er op til politikerne.”

I øjeblikket har mere end 2000 skrevet under på hjemmesiden skrivunder.net.

Del denne artikel: