Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Nyt nummer af VÆRDI på gaden

Vi kommer vidt omkring i det nye nummer af magasinet VÆRDI: Unge på kanten af arbejdsmarkedet, udenlandsk arbejdskraft, bæredygtighed, samfundsansvar, kunstig intelligens, ny lovgivning og en kometkarriere i dansk politik.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

”Jeg ville slette al lovgivning på beskæftigelsesområdet og begynde helt forfra. Det er så komplekst og bureaukratisk, at mange borgere og embedsmænd kommer i klemme. Jeg har selv arbejdet på området gennem en længere årrække og jeg må bare sige, at der er brug for den helt store oprydning i den kæmpe regeljungle,” siger Sólbjørg Jakobsen, der er politisk ordfører for Liberal Alliance, til magasinet VÆRDI.

”Som det er i dag, bruger vi milliarder af skattekroner på noget, der ikke fungerer. Det er lappeløsning på lappeløsning. Vi er så gode til at indføre regler og så dårlige til at fjerne dem. Vi skal turde tænke helt anderledes og begynde forfra på beskæftigelsesområdet,” tilføjer hun.

Unge på kanten af arbejdsmarkedet
I det nye nummer af VÆRDI kan du også læse KA-direktør Karsten Høgilds opfordring til politikerne om at gøre det lettere for virksomhederne at benytte udenlandsk arbejdskraft. 

René Nord Hansen, KAs politiske chefkonsulent, fortæller, hvorfor de 45.000 unge på kanten af arbejdsmarkedet er et fokusområde for KA. Kan vi hjælpe med at knække koden, så de unge – eller nogle af dem – får fodfæste på arbejdsmarkedet, gavner det både de unge, virksomhederne og samfundet. 

Kjetil Fleten, der driver en IT-virksomhed, fortæller om sit mangeårige samarbejde med unge på kanten og de frustrationer, han oplever, når han møder et system, der er tungt og bureaukratisk.

Professor Philipp Schröder var medlem af Reformkommissionen, der tidligere på året kom med en række anbefalinger. Han folder flere af anbefalingerne ud i VÆRDI.

Folketingsmedlemmerne Anni Matthiesen fra Venstre, Karina Adsbøl fra Danmarksdemokraterne og Mohammad Rona fra Moderaterne sætter ord på, hvad de mener man kan gøre fra politisk side for at hjælpe de unge på kanten af arbejdsmarkedet.

Samfundsansvar og bæredygtighed
Hotelleder Gitte Vanggaard og receptionschef Rasmus Frederiksen beretter om Hotel Frederikshavns arbejde med bæredygtighed.

Direktør Claus Tobler fortæller, hvordan samfundsansvar og bæredygtighed går hånd i hånd på Erhvervsskolen Vestjylland- en socialøkonomisk virksomhed. 

Pernille Sørig Hviid Jensen, juridisk konsulent hos KA, gør læserne klogere på, hvad afskaffelsen af Store Bededag kommer til at betyde for den enkelte virksomhed – ligesom hun har en stribe gode råd til de mange virksomheder, der om få dage skal til at forholde sig til en whistleblowerordning. 

Camilla Thorup og Mads Christian Schwabe, henholdsvis advokat/partner og advokatfuldmægtig hos LOU Advokater, zoomer ind på nogle af de juridiske udfordringer, der er forbundet med virksomhedernes brug af kunstig intelligens.

Rigtig go’ fornøjelse med magasinet – håber det giver VÆRDI. 

Del denne artikel: