Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Regeringen lytter til KA: Giver virksomheder længere tid til at efterleve nye krav

”Det er godt, at regeringen lytter til den kritik, vi har rejst. Når man ønsker at pålægge virksomhederne nye byrder, skylder man som minimum at give virksomhederne tid til at indrette sig efter den nye lovgivning,” siger juridisk chef Jens Jul Jacobsen.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Juridisk chef Jens Jul Jacobsen. Foto: Jesper Voldgaard

I Arbejdsgiverforeningen KA glæder vi os over, at regeringen nu udskyder indførelsen af de regler, der pålægger arbejdsgivere at sikre, at medarbejderne registrerer deres arbejdstid, og at der skal føres regnskab med den. Den ny lovgivning kommer konkret til at betyde, at virksomhederne skal indføre et system, der gør det muligt for den enkelte medarbejder at registrere sin daglige arbejdstid.

Selv om lovgivningen endnu ikke er vedtaget i Folketinget, har den hidtidige plan været, at de nye regler skulle gælde allerede fra den 1. januar 2024. Det går selvfølgelig ikke, at lovgivning, der endnu ikke er vedtaget, træder i kraft om mindre end to måneder.

For at give virksomhederne en fair og reel mulighed for at blive klar, bør fristen skubbes, opfordrede KA i det høringssvar, der er sendt til Beskæftigelsesministeriet.

Regeringen har nu efterkommet ønsket ved at udskyde fristen til den 1. juli 2024.

”Det er godt, at regeringen lytter til den kritik, vi har rejst. Når man ønsker at pålægge virksomhederne nye byrder, skylder man som minimum at give virksomhederne tid til at indrette sig efter den nye lovgivning,” siger Jens Jul Jacobsen, KAs juridiske chef.

Kravet om at kunne registrere medarbejdernes daglige arbejdstid kommer fra EU.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er et krav, der er vokset i vores have. Det er endnu en bureaukratisk og økonomisk byrde, som pålægges virksomhederne,” siger Jens Jul Jacobsen.

Del denne artikel: